Česta pitanja - FAQ

Često postavljana pitanja

Šta sve mogu da radim preko iPay-a?

iPay ti omogućava dve nezavisne usluge:

Plaćanje računa kada ti je to usput (struja, telefon, Infostan, kablovska...), bez odlaska u banku i bez čekanja u redovima, na više od 700 lokacija u Srbiji.

Plaćanje na Internetu bez kreditne ili neke druge bankarske kartice. Čak ne moraš da imaš ni račun u banci, niti da otvaraš račun kod nas. Ne moraš da instaliraš ni aplikaciju

Kako mogu da platim račune preko iPay-a?

Potrebno je da pronađeš najbliže iPay uplatno mesto, poneseš račune koje želiš da platiš (struja, telefon, Infostan, kablovska...) i novac ili karticu. Nakon izvršenog plaćanja dobićeš potvrdu koju treba da sačuvaš.

Koje račune mogu da platim preko iPay-a?
Račune koje možeš da platiš su istaknuti na prodajnim mestima i na sledećem linku (spisak se nalazi ovde i stalno se ažurira). Na određenim prodajnim mestima možeš da platiš gotovo sve račune dok na drugim zbog brzine plaćanja možeš da platiš samo račune koji na sebi imaju bar kod (u MAXI, Tempo, Shop&Go i Lilly drogerijama uobičajeno je plaćanje računa za struju, telefon, Infostan, kablovsku, internet...)
Kolika je naknada za plaćanje računa?

Naknada je iskazana na samom prodajnom mestu i varira od lokacije do lokacije. Naknada se kreće od 65 dinara po nalogu fiksno za uplate do 6.500 din. Za uplate veće od 6.500 din naknada je 1%, tj. minimum 65 dinara za gotovinske transakcije. Više o naknadama možeš da pročitaš u našim Opštim uslovima poslovanja.

Da li je plaćanje računa preko iPay-a sigurno? Kako da znam da su računi zaista plaćeni?

Plaćanje računa preko iPay servisa je potpuno bezbedno. Nakon plaćanja dobijaš potvrdu na kojoj je referentna oznaka transakcije. Unosom te oznake na sajtu, uvek možeš da odštampaš potvrdu o izvršenom plaćanju.

Šta ako izgubim potvrdu o plaćenom računu, kako da proverim status uplate?
Mi uvek savetujemo da se potvrda pažljivo čuva. Međutim, čak i ako je izgubiš, stanje svoje uplate možeš da proveriš na linku unosom podataka sa računa koji si platio, tj. broja računa na koji je izvršeno plaćanje, poziva na broj i datuma plaćanja.
Šta je to elektronski novac?
Elektronski novac je ekvivalent gotovom novcu koji se koristi u digitalnom svetu za plaćanje robe i usluga u internet prodavnicama.
Gde mogu da nabavim iPay elektronski novac?
iPay elektronski novac možeš da nabaviš na više od 400 lokacija kod iPay distributera. Broj distributera se svakog meseca povećava. Pronađi najbližu lokaciju na linku.
Da li je potrebno da otvorim račun preko iPay-a?
Ne. Za plaćanje na Internetu preko iPay-a ti nije potreban račun (u banci ili kod nas). Dovoljno je da odeš do najbliže lokacije na kojoj možeš da zameniš gotovinu u e-novac, i da dobijenu potvrdu koristiš za plaćanje on-line. Pronađi najbližu lokaciju na linku.
Kako se koristi iPay vaučer za on-line plaćanje?
iPay vaučer za plaćanje na Internetu se koristi veoma lako. Nakon zamene gotovine u e-novac dobićeš potvrdu koja sadrži E-MONEY PIN kod i poslednje tri cifre potvrde. Prilikom plaćanja dovoljno je da uneseš iznos koji želiš da platiš, E-MONEY PIN i poslednje tri cifre potvrde. Detaljnije pogledaj na linku.
Šta mogu da platim iPay elektronskim novcem?
Mreža partnera kod kojih možeš da koristiš e-novac se stalno širi. Možeš da plaćaš u internet prodavnicama, gaming sajtovima, VOIP i telefonske usluge, Internet usluge, zabavne i medijske servisi, sportsko klađenje itd. Pogledaj spisak na linku.
Da li iznos sa iPay vaučera moram da potrošim odjednom?
Ne. Iznos e-novca koji je na iPay vaučeru možeš da trošiš iz više puta. Npr. Ako imaš 1.000 dinara, možeš da ih potrošiš u celosti, 2 puta po 500 din, 4 puta po 250 din, ili kako god ti odgovara (ne moraju biti okrugle cifre).
Da li e-novac mogu da zamenim za gotovinu?
Da. Molimo te da pročitaš uputstvo na linku.
Da li mogu da blokiram e-novac sa iPay vaučera?
Da. Molimo te da pročitaš uputstvo na linku.
Ako izgubim iPay vaučer na kome još uvek imam nepotrošen e-novac, šta da radim?

Prilikom zamene gotovine u e-novac, bitno je da čuvaš potvrdu o izdavanju elektronskog novca (iPay vaučer) a savetujemo ti da zapišeš EMONEY PIN i poslednje tri cifre broja potvrde i čuvaš to na sigurnom mestu. Unosom EMONEY PIN-a i poslednje tri cifre broja potvrde na sledećem linku, nepotrošen novac možeš da blokiraš, a zatim da nas kontaktiraš (link) kako bismo ti izdali novu potvrdu ili kako bismo izvršili otkup elektronskog novca (tj. isplatili ti gotovinu).

© 2017 by iPay See d.o.o. Beograd